»

Jumaat, Jun 18, 2010

Julai...datangla cepat!

Layan lagu Baik2 Sayang, sambil menanda kertas2 exam sejarah form 4. Tolong abang ipar..baiknya adik ipar dia ni *puji diri sndiri..hehe*. Padahal abang ipar da janji nak bagi upah...kuikui. Bosan2..update blog jap pun ok jugak.

Teringat dak bcuk tu
*teringat je ok, tak rindu...sungguh ini tipu!*

Oh Julai, cepat la datang..
Kenapa?
Nak jumpa dia...sangat2 teringat dia
*sekali lagi, tak rindu pun ok...ngee*.
Last jumpa 10hb Mei, lama sungguh tak jumpa dak kecik tu
.

Tadi kawan kmp dulu ada post link blog kat fb. Pasal apa? Nak tau? Kesimpulannya blog yang dia share tadi nak bagitau kita...

#
Jangan berdua-duaan dengan bukan mahram even dalam kereta. Maknanya kalau yang belum kahwin lagi, nak pergi mana2..tak boleh la nak tumpang2 kereta suka2 hati kalau berdua je. *Setuju2...sebab mak pun ada cakap jugak. Tapi kadang2 mungkin sebab kita lupa, kita pandang ringan hal2 macam nie.
# Berdua-duaan dalam kereta pun tak boleh, lagi?
No bonceng2 motosikal ok! Sebab mesti ada pegang2 sikit, sentuh2 sikit walaupun berlapik. Lagipun, tak manis dipandang orang...bonceng sana, bonceng sini. *Pernah bonceng moto ngan adik, atuk ngan pak sedara je*

# Kesimpulannya, belum kahwin lagi...jangan buat benda yang tak sepatutnya. Peringatan untuk diri sendiri, dia dan mereka.

Manusia mudah lupa. Jadi sentiasalah mengingatkan diri sendiri batas2 dalam agama. Dan bila diri sendiri terlupa, moga2 ada orang lain yang boleh menegur dan mengingatkan.

ok..salam. Papai ^^v

Tiada ulasan:

Catat Ulasan