»

Ahad, April 24, 2011

Konon-kononnya...


Konon-kononnya,
bila maxis bagi free call sehari sempena birthday,
kita mula fikir nak guna peluang keemasan lah katakan.
Nak call orang tu, orang ni..
dan bergayut lama-lama.


Konon-kononnya,
alang-alang dapat free call sekali je setahun,
rebut peluang untuk call kawan-kawan rapat zaman sekolah, zaman matrikulasi...
yang dah lama tak dengar khabar.


Konon-kononnya,
bila kredit satu sen pun tak ditolak bila buat panggilan,
asyik nak telefon mak ayah kat kampung je..
sampai semua topik dibualkan,
dan akhirnya mak cakap, "Dah panas telinga mak borak lama sangat".


Konon-kononnya,
ada 24 jam je free call,
paling kurang sejam dapatlah call orang tertentu yang kita selalu berhubung tiap hari,
sebab kita pikir takdela nak bazirkan kredit dia nanti,
malangnya tengok jam dah pukul 12 tengah malam, masih tak dapat peluang yang ditunggu.
Oh...tamat sudah free call yang konon-kononnya nak diguna habis-habisan dalam masa 24 jam.
Hampa sungguh~




Comel gila lebah ni!! Ok, aku yang gila tengok gambar lebah comel tapi fobia dengan lebah! haha..


Update: semalam bukan birthday saya. tapi birthday akak saya,saya pakai nombor dia. Apesal asyik ada isu dengan amir ni? Haha...nama amir sgt glamor di belog ni.


Nota takde kaki: Apa pengajaran korang dapat bila dapat free call terutamanya dari maxis?Haha..

7 ulasan:

  1. Assalamualaikum...


    saya just blogwalking kat sini. baru tahu pasal blog ni..

    anyway kalau ada masa, silalah berkunjung ke blog saya.

    happy blogging :-)


    regards,
    BLADE EDGE

    BalasPadam
  2. so kat sini kau nak cakap yang semalam birthday kau la ye.

    BalasPadam
  3. @ amir : semestinya tidak! xsemestinya entri yg kita post ada kaitan ngn kita :p

    BalasPadam
  4. ecece. so kirenye smalam bukan birthday kau la? tak baik menipu

    BalasPadam
  5. emmmm,,, nape byk songeh lak dak amir nie..

    BalasPadam
  6. kite tak penah gune pon (walaupun mase dulu kite dengan seseorang tu kan) haha! mari la celebrate nanti ehe

    BalasPadam
  7. @ amir: iyeeeeee.....xtipu pun. lemoh ler ngn amir ni..haha

    @ ichirou : amir memang! hehe...

    @ amal : rugi tu xguna. bknny senang maxis nk bgi free call kt diorangnya customer.

    BalasPadam