»

Jumaat, Ogos 13, 2010

Purple...oyeah!!

Otw nak balik KL...masa dalam bas u80 tu, radio da pasang lagu "balik kampung...wo wo wo balik kampung". Eh2...rase cam naik bas nak kelik klate la pulok. Baru 3 hari puasa kot.

Pastu masa naik bas nak balik umah kak long tu, kunun2nya aku nak terjatuh sebab tak sempat nak 'balance' kan badan yang berat bahu memikul nie, bas sudah pun gerak. *Sungguh tak suka bila jalan kat kl sentral tu jadi one way*. Pakcik driver bas pun tegur.
"Penat ye dik?"
Senyum cuma. (Pakcik pun lagiiii penat kan?)
Emm...nampak sangat ke aku letih? Tak kot. Cuaca mendung je tadi...alhamdulillah tak rasa penat pun.

Dalam bas lak...ada sorang kakak ke adik perempuan (takleh nak bajet umur berapa) nie tanya aku.
D: Study lagi?
A: A'a
D: Study mana?
A: UiTM shah alam
D: Course ape?
A: bla bla bla...(tau2 sendiri la..)
D: Dip ke degree?
A: Degree..

D: Baru masuk ke?
A: Tak la. Da final year da. (Senyum)
D: Laaa...ingatkan baru masuk. Sebab nampak muda lagi.
A: (Senyum) *Memang saya muda remaja lagi...kwang3*

Ohoho...lupe2. Tadi kan, masa dalam u80 tu. Ada sorang budak laki nie, boleh kata sepanjang aku berdiri dalam bas tu dia berdiri sebelah aku tak berganjak2 (walaupun dia ada peluang nak duk jauh sedikit...encik rorou tak jeles kot kalau tau nie sebab budak tu memang BUDAK! Umur tak cecah 20 lagi kot)

Ada la 2,3 orang dak uitm asyik pandang aku pastu senyum2 (hehe...perasan betul dia pandang aku).
Mula2 kompius gak..ape tak kena? Tengok2 sebelah, rupanya dak laki tadi tu rupanya pakai sedondon kaler PURPLE sama cam blouse aku pakai. Macam janji lak...huhu, tak pernah lak pakai sedondon dengan encik rorou. Sungguh tak boleh jadi!

Dalam hati, "Apesal aku dengan dia takde pun baju yang sedondon?". Takleh jadi nie...nak kena paksa dia beli baju kaler PURPLE. Mentang2 aku pencinta PURPLE dan banyak baju kaler PURPLE Maka dengan ini, dia mesti dipaksa rela untuk memiliki baju kaler PURPLE. Oyeah~

Perlu ke pakai sedondon? Tak kot. Tapi sebab selalu tengok kak long pakai sedondon dengan abang ali tiap2 hari. Angah pun pakai sedondon dengan abang alief. Sweet plus comey gitu. Si adik jeles, walaupun tak kawen lagi...nak paksa2 orang lak kan. Mangsanya? Dia la...:p





*********
Hehe...tetiba je dia dapat nama baru.Encik Rorou..ngee~

1 ulasan:

  1. rajinnye maen2 lukis2 nie....org byk mase....huhu

    BalasPadam